Voel je beter en beweeg vrijer

Bewegen met reuma

Move Well Flow

Heb je reuma en wil jij je beter voelen terwijl je beweegt? 

Dit beweeg programma op muziek helpt met flexibiliteit, ontspanning, pijn- en stressreductie.

Het is een uitstekende manier om jouw algemeen welzijn te verbeteren.

‘Behalve  meer soepelheid is vooral mijn gevoel van eigenwaarde gestegen en mijn zelfverzekerdheid’.

Deelnemer – 
Martha Keulen 

Effect bewegen op muziek in een groep voor mensen met reuma

In 2014 heeft een onderzoek plaatsgevonden naar dans en reuma in samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam. De resultaten van het onderzoek waren o.a. dat de deelnemers zich soepeler voelden, meer sociale activiteiten ondernamen, minder pijn ervaarden doordat de perceptie van pijn veranderde en daardoor minder pijnstillers nodig hadden. Ook de angst om te bewegen veranderde van ‘ik kan niet bewegen’ naar ‘ik kan wel bewegen’.

Vanuit het onderzoek is een op maat gemaakt beweegprogramma op muziek ontwikkeld voor mensen met reuma.

Tijdens de lessen wordt op een plezierige, verantwoorde en inclusieve manier bewogen. Door het maken van zachte bewegingen, worden gewrichten soepel en kunnen de bewegingen binnen eigen mogelijkheden worden uitgevoerd. Zittend op een stoel, staand of in de ruimte. Bewegen op muziek ondersteunt ook om zo lang mogelijk fit en zelfstandig te kunnen blijven. Spierkracht, flexibiliteit, houding, coördinatie, conditie en balans worden allemaal gestimuleerd. Ook wordt de ademhaling bewuster.

Lessen studio &

Livestream

Maandag 13:45 – 14:45

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012 XL Rotterdam 

 1 gratis proefles
 strippenkaart 10 lessen €100*

De strippenkaart is onbeperkt geldig

BOEK NU

Het beweegprogramma wordt zowel online als in een dansstudio aangeboden

Voel je vrij om contact te maken

Contact

Docent

De lessen worden gegeven door voormalig danser van Scapino Ballet, Annemarie Labinjo-van der Meulen. Annemarie heeft 11 jaar ervaring op het gebied van dans en gezondheid, waar zij lessen verzorgt voor mensen met o.a. reuma, Parkinson, NAH, dementie en MS.

Online

Livestream maandag van 13:45-14:45. 

Beweeg mee vanuit jouw eigen, veilige omgeving.

Referenties

‘Een dansles is een fantastische manier van bewegen (meestal zittend op een stoel) om zo je lichaam fit te houden en aan je conditie te werken.

Ik krijg er veel energie van en ik vergeet de pijn en de zorgen. Ik ga met plezier naar de dansles en kom er blij van terug.

Annemarie stelt niet alleen het bewegen centraal maar ook de mens. Haar verhalen en de muziek hebben een grote toegevoegde waarde bij het bewegen’.

Cock Schimmel

‘Ik moet denken aan de allereerste les toen het nog een pilot was. Ik was tot tranen toe geroerd, omdat ik meer kon dan ik dacht. Tijdens de lessen bij Annemarie ging ik meer aarden, ik stond vaster. Door de wiegbewegingen ontspande ik, wat heel fijn is mijn spieren zijn strak gespannen.

Wat het dagelijks met mij doet is, ik ben bewust van mijn bewegingen en ademhaling’.

Marianne van Oosterwijk

‘Een dansles doet mij alles vergeten, net of ik in een wonderland ben met mooie muziek.

Ook de reuma pijn komt op de achtergrond en leef ik even in een andere wereld. Ik waan mij soms een echte danser, ondanks al mijn beperkingen!

Heel belangrijk voor mij is dat ik sinds ik bij de reuma beweeggroep ben, mijn conditie sterk verbeterd is en ik veel meer kan doen dan ervoor! Het hoort bij elkaar, het bewegen op muziek en het reuma hebben is bij uitstek een goede combinatie! Ook in je hoofd dooft de aandacht voor de altijd aanwezige gewrichtspijnen en misschien komt het er nog eens van dat ik minder medicijnen kan gaan gebruiken’.

Joke de Vries