Beweeg vanuit eigen kracht.

Dansen 55+

Move Well Active

Ben je 55+ en wil jij je goed voelen terwijl je beweegt? 

Dit beweegprogramma voor 55+ers is een uitstekende manier om jouw welzijn te verbeteren. Door samen te bewegen op muziek tijdens een les ontstaat interactie, plezier en wordt energie gegenereerd! 

1stMove’s beweegprogramma helpt jou door middel van dans met het verbeteren van kracht, flexibiliteit, coördinatie, balans en houding.

Dit programma is ook geschikt voor mensen met neurologische aandoeningen, zoals Parkinson, NAH en MS.

‘Ik ben zo blij met de emotie die Annemarie met haar les in mij losmaakt. Bijzonder ook dat ik dankzij deze les fysieke uitdagingen aan durf waar ik vanuit de gevolgen van een CVA zèlf verbaasd over ben’.

Ketsya Hiariej

Dansen is gezond

Dansen blijkt allerlei voordelen te hebben voor zowel lichaam als geest (Fancourt & Finn, 2019). Een greep uit de bevindingen:

  • Dansen draagt bij aan: lenigheid, kracht, conditie, lichaamshouding, coördinatie
  • Dansen verlaagt het risico op vallen in ouderen. 
  • Dansen verbetert het geheugen, balans, concentratie. Mede doordat bewegen op muziek zo’n positief effect heeft op de hersenen. 
  • Dansen (bewegen op muziek) is meer effectief dan sport voor mensen die gewicht willen verliezen. Mede omdat dansen het lichaamsbewustzijn verbetert en bijdraagt aan het fysieke zelfvertrouwen.

Lessen

Maandag 10:15 – 11:15 

Scapino Ballet Rotterdam Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

 1 gratis proefles
 strippenkaart 10 lessen €100 *

*De strippenkaart is onbeperkt geldig

Boek Nu

Het beweegprogramma Move Well Active vindt plaats bij Scapino Ballet Rotterdam

Voel je vrij om contact te maken

Contact

Docent

De lessen worden gegeven door voormalig danser van Scapino Ballet, Annemarie Labinjo-van der Meulen. Annemarie heeft 11 jaar ervaring op het gebied van dans en gezondheid, waar zij lessen verzorgt voor mensen met o.a. reuma, Parkinson, NAH, dementie en MS.

Online

Livestream maandag van 13:45-14:45. 

Beweeg mee vanuit jouw eigen, veilige omgeving.

Referenties

‘De danslessen van Annemarie hebben mijn leven veranderd. Vrijheid, gevoeld in mijn lichaam, nam mijn leven over, en het maakte vreugde los. Ik ben een nieuwe Kate!’

Kate Nobbs

‘Het is echt een totale beleving een les van Annemarie, een weldaad voor lichaam en geest!’

Sabine Woertman

 

‘De dansles van Move Well Active maakt mij blij, energiek en bovenal maakt het dansen mijn stijve spieren en gewrichten losser’.

José van Berkel